Nieuws


2015, de betekenis van het numerologische 8 jaar - dinsdag 6 januari 2015

De optelsom van 2015 is 8. 

Het getal 8 kan je op twee manieren bekijken, als 2 cirkels die boven elkaar staan en op 1 punt elkaar raken of als twee in elkaar lopende cirkels zoals in de Lemniscaat, het wiskundige teken voor oneindigheid.

Hier kom je gelijk bij de uitdaging van het getal 8. Staat jouw jaar onder invloed van twee aparte cirkels of is het een in elkaar overlopende lijn !

De cirkels symboliseren het volmaakte  en verwijst naar  het  ‘zo boven - zo beneden’. In de 8 staat de bovenste cirkel  symbool voor de geestelijke wereld, het immateriële,  het denken. De onderste cirkel voor de fysieke wereld, het materiële, voelen.

Is er balans dan vloeien de bovenste en onderste cirkel in elkaar over. Is er onbalans dan blijven de cirkels gescheiden en is er een splitsing tussen het denken en het voelen , het hoofd en hart, het materiële en immateriële. 


Algemeen staat de 8 voor concreetheid, organisatie en structuur. Maar ook voor gewetensvol omgaan met verantwoordelijkheden, plichten en regels. De 8 vindt je o.a. terug in achting, macht, kracht én zacht. 


Op persoonlijk niveau betekent het dat dit jaargetal  jouw beïnvloed om te kijken wat wel en wat niet klopt. Wat nog niet af is, wat is blijven liggen. Maar ook om te kijken naar machtsstructuren.

Dit jaar vraagt om vereffening van onder en boven de streep. Naar oplossingen en naar actie! Echter altijd vanuit zo boven zo beneden, zo hemel zo aarde. De balans waarnaar we mogen streven is concreet gezegd: sta je onder invloed van macht of onmacht? Dan is dít het jaar om je in te spannen  om de Kracht in jezelf te ontwikkelen. Dan sta je in balans in het midden van de 8 en heb je de kracht om te vloeien. Het is dan niet langer meer passief óf agressief maar je bent assertief! 

Dit is het jaar waarin je jouw daden en intenties terug vindt in de zin van:  wat je ooit gezaaid hebt zal je nu oogsten. Dit vraagt een groot incasseringsvermogen. Ga daar mee om vanuit wijsheid en zachtheid. Neem jezelf in acht!  Durf naar jezelf te kijken vanuit bewustzijn en verstop je niet voor je schaduwzijde, benut deze tijd om oude belemmerende patronen los te laten en transformeer deze naar stimulerende patronen.

Ook financiële zaken vragen nu om een krachtige handeling. Vaak wordt daarom een acht-jaar als een kansrijk en voorspoedig jaar gezien. Mits je de acht laat vloeien en zo het oneindige van de Lemniscaat ontstaat. Kijk vanuit je hart en stel de vraag is er recht of onrecht? zijn zaken eerlijk en oprecht? Gebruik je verstand in balans met je hart. 

Dit is het jaar waarin relaties opnieuw kunnen kijken waarin ze naar eenheid kunnen groeien. Dit is niet makkelijk en zal ook mondiaal gevoeld worden. We worden bewust van zaken die niet werken en onterecht gehanteerd blijven vanuit laksheid en gemakzucht. Het vraagt om in de innerlijke kracht te blijven en je acties te richten op eenheid en verbondenheid.

Het is een jaar waarin je vele nieuwe ideeën ontvangt en waarbij je dankzij de 8- energie de moed en het vertrouwen  hebt ze om te zetten in actie. Hierdoor zal je vol inspiratie harder willen werken aan betekenisvolle projecten. 

De 8 is een krachtige energie die absoluut merkbaar zal zijn en om inspanningen vraagt en met wijsheid, geduld , volharding en respect voor jezelf en je medemens gehanteerd moet worden. 


Wil je meer weten over wat 2015 voor jouw betekent in combinatie met jouw persoonlijke getallen, je geboortedatum?

Voor een diepgaande analyse omtrent jouw karakter en mogelijkheden en hoe je belemmerende patronen kunt doorbreken kun je mij bellen of mailen.

info@karakteranalyse.nl

06-14454352

Reacties:

Mooi artikel Lydia ... die energie is nu heel duidelijk voelbaar. Dit is inderdaad wat er nu speelt. Dank voor de heldere uitleg. Lieve groet, Marian

Marian Vlierhuis- 08-01-2015

Wauw wat een inspirerend artikel. Het moet een bijzonder jaar voor ons worden...Ik ga het delen op Facebook.

Claudia Kaldenbach- 07-01-2015


Reageren:

Anti-spam 8 + 14 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >